RSS

Glas in Lood

Glas in lood is de benaming voor een vensterraam bestaande uit stukken glas gevat in loodlijsten. In een eenvoudige uitvoering vormen de loodlijsten een rechthoekig raamwerk waarin stukken blank vensterglas gevat zijn. Glas in lood werd destijds gemaakt omdat een raam uit een stuk niet te maken viel. Glas in lood leent zich echter uitstekend voor kunstzinnige uitvoeringen, met kleurrijke voorstellingen. Men treft glas in lood wel aan in oude herenhuizen, maar vooral in kerken, waar het zicht van binnen op de ramen door het invallende licht het kunstzinnige karakter doet uitkomen. Glas in Lood wordt dus al sinds de 7e eeuw gemaakt en heeft sindsdien een hele ontwikkeling meegemaakt. 

Tegenwoordig kan het zelfs ook al in isolatieglas worden ingebouwd. Hierdoor krijgt het meer stevigheid, hogere isolatie waarde en zal de levensduur ook verlengd worden. 
Glas in Lood wordt tegenwoordig ook weer heel veel teruggeplaatst waar het in de jaren 60 en 70 weggehaald is. 
Zo worden de en-suite en bovenlichten weer in ere hersteld met Glas in Lood wat er origineel ook in had kunnen zitten.

Glas in Lood bij u in huis, hoe gaat het in z’n werk...
Als u de keuze heeft gemaakt dat u graag Glas in Lood in uw woning zou willen, nodigen wij u graag uit in ons atelier. 
Hier hebben wij diverse voorbeelden zowel als raam ofwel als tekening voor u klaarstaan. Na het uitzoeken van het ontwerp gaan we een tekening op maat maken, deze gaan we dan gebruiken voor het bepalen van de kleuren. 
Heeft u al bestaand glas in lood waar de nieuwe ramen bij moeten passen? Neem dan een foto mee zodat we kunnen kijken welke glassoort en kleuren we gaan gebruiken. 
Mocht het niet mogelijk zijn om dit te bepalen vanaf een foto dan komen we graag even bij u thuis kijken. Zodra de tekening goedgekeurd is en de kleuren bepaald zijn gaan we aan de slag en wordt u gebeld zodra de ramen klaar zijn.

jocks glasatelier-albert  koo 001
jocks glasatelier-albertkoo 003
jocks glasatelier-albertkoo 004
jocks glasatelier 0004
jocks glasatelier 001
jocks glasatelier 0091
jocks glasatelier 0117
jocks glasatelier 058
jocks glasatelier 059
jocks glasatelier 062
jocks glasatelier 064
jocks glasatelier 065
jocks glasatelier 068
jocks glasatelier 1065
jocks glasatelier 1072
jocks glasatelier 1440
jocks glasatelier  2271
jocks glasatelier biesbosch
jocks glasatelier bond van ouderen
jocks glasatelier brandschilderwerk
 
 
Powered by Phoca Gallery