Jocks Glasatelier geeft al sinds 2006 workshops Glaskralen maken.
In het begin was dat met de Volcano brander (propaanbrander), daarna de Firedevil (propaanbrander) en nu met de Nortel Minor. De Minor is een brander die werkt op propaangas en zuurstof. Hierdoor is de brander heter en ook geluidsarm

Ik heb in 2004 mijn eerste workshop Glaskralen maken gevolgd en na het volgen van deze workshop was ik verkocht!!
We werkten toen nog op de Volcano brander en na die eerste workshop heb ik dan ook snel mijn eerste eigen brander aangeschaft. Na heel veel oefenen ben ik in 2009 begonnen met het geven van beginnersworkshops.
En het mooiste is dat ik het maken van mijn eigen glaskralen nog steeds elke dag leuker ga vinden! Je kan jezelf constant blijven ontwikkelen door zelf nieuwe technieken uit te vinden en bijvoorbeeld workshops te volgen en dat is wat het zo'n boeiende hobby maakt!
Tijdens het geven van een workshop en nieuwe mensen kennis laten maken met het maken van glaskralen, blijft het heel mooi om te zien hoe fascinerend het smelten van glas voor een nieuweling is.

Basisworkshop 2 uur - Privéles
Zowel voor beginners als gevorderden!
€ 55,- 

Beginners:
Tijdens deze workshop maak je ongeveer 10-15 glaskralen in verschillende kleuren en stijlen. Eerst leer je de basis van een ronde glaskraal en deze kan je dan weer decoreren met bijv Glasfrit of stippen.Natuurlijk krijg je tijdens de workshop ook uitleg over veiligheid en de diverse glassoorten! 

De brander die wij gebruiken voor deze workshop is de GTT Cricket zuurstofbrander.

Gevorderden:
U mag zelf kiezen welke techniek we gaan behandelen!
Neem contact op voor de mogelijkheden.

De glaskralen die u tijdens de workshop heeft gemaakt moeten eerst nog even afkoelen en kunnen vanaf de volgende dag worden opgehaald. Workshop Glaskralen Branden & Tashanger Maken
Beginners & Gevorderden
Max. 2 personen

€ 65,- per persoon
Deze workshop duurt 3 uur waarbij elke deelnemers 1,5 uur glaskralen maakt en 1,5 uur bezig is met het maken van de tashanger.

Bij het maken van de tashanger houden we 2 draden vrij zodat de gemaakte glaskralen later nog in de tashanger verwerkt kunnen worden.

Het tempo waarin we werken en de te behandelen technieken worden tijdens de workshop op de cursist afgestemd.
Natuurlijk krijg je ook uitleg over veiligheid en de diverse glassoorten!


De brander die wij gebruiken voor deze workshop is de GTT Cricket, een brander die op propaangas en zuurstof werkt.

De glaskralen die u tijdens de workshop heeft gemaakt moeten eerst nog even in de oven afkoelen en kunnen vanaf de volgende dag worden opgehaald. 

Bij onze workshops zijn het gebruik van materialen en gereedschap inbegrepen en zo ook koffie en thee.